براي رانندگي قوانين مختلفي وجود دارد كه راننده ها را محدود كرده و مانع از بروز حادثه مي شود و بعضا باعث جلوگیری از بی احترامی و تجاوز به حقوق دیگران می شود

به گزارش  یزدفردا ، در ميان قوانين رانندگي در كشورها، قوانينی  هم ديده مي شوند كه در نوع خود جالب و جذاب هستند و نشاندهنده فرهنگ آن جامعه است .

و نیم نگاه به قوانین موجود درکشورها باعث خواهد شد تا ما هم در پی ان باشیم قوانینی که وضع می شود با فرهنگ کشور ما همخوانی داشته باشد
     
1-دانمارك
بررسي زير خودرو پيش از رانندگي براي كساني كه دليل خوبي دارند براي ترسيدن از احتمال وجود بمبي زير خودروي شان كاملاطبيعي است مانند وضع افسرهاي پليس ايرلند شمالي اما در دانمارك قانوني هست كه راننده را پيش از حركت موظف مي كند زير خودرو اش را حتما نگاه كند كه مبادا كسي زير آن خوابيده باشد!همچنين در اين كشور و كشورهاي چك و سوئد بايد هنگام رانندگي در روز روشن، از نور بالااستفاده شود. در حقيقت تحقيقات نشان داده است هنگامي كه برخي خودروها از نور بالااستفاده مي كنند، ساير رانندگان حواس خود را به وسايل نقليه اطراف بيشتر جمع مي كنند، به اين ترتيب آمار تصادفات كاهش مي يابد.
     
2-اسپانيا
يك قانون عجيب در برخي شهرهاي اسپانيا وجود دارد كه توضيحي منطقي نمي توان درباره آن پيدا كرد و آن، اين است كه در اين شهرها، روزهاي فرد اگر قصد پارك كردن خودروي تان را داريد بايد مقابل خانه هايي با پلاك هاي فرد پارك كنيد و روزهاي زوج مقابل خانه هاي با پلاك زوج!البته قانون ديگرشان به نظر منطقي مي آيد و آن، اين است افرادي كه چشم هاي شان بسيار ضعيف است و مجبور به عينك هاي ذره بيني به ويژه ضخيم هستند بايد يك عينك اضافي در خودروي شان داشته باشند، در غير اين صورت جريمه خواهند شد.
     
3-سوييس و بلژيك
سوييس دوست دارد همه چيز را متفاوت از ديگر كشورهاي دنيا انجام دهد. هركس در اين كشور قصد دوچرخه سواري دارد بايد بيمه سالانه خريداري كرده و بر چسب آن را به دوچرخه اش نصب كند.
    
در بلژيك درست به عكس سختگيري هاي سوييس دوچرخه سوارها مي توانند در هر جهت حتي در خيابان هاي يكطرفه دوچرخه سواري كنند و كسي با آنها كاري نداشته باشد.
     
4-آلمان
مراقب باشيد باك بنزين تان خالي نشود زيرا به شدت براي تان گران تمام مي شود. درواقع در آلمان يكي از جرايم سنگين رانندگي به تمام كردن بنزين در بزرگراه ها مربوط مي شود. اگر بنزين خودروي تان تمام شد و سپس مجبور شويد از خودروي تان پياده شده و مسيري را پياده روي كنيد، علاوه بر اينكه به دليل خالي بودن باك بنزين و بي توجهي به آن جريمه مي شويد بلكه بايد براي پياده روي در بزرگراه و به خطر انداختن جان خود و ديگران نيز جريمه بپردازيد. 

      5- يونان
پليس يونان واقعا در برابر پارك غيرقانوني خودرو كم تحمل است. آنها مي توانند پلاك خودرويي را كه غيرقانوني پارك كرده است، مصادره كنند.     

    
6-اتريش
اگر به مركز شهر وين رانندگي كنيد، يك علامت راهنمايي و رانندگي خواهيد ديد كه تصوير بوق زدن ممنوع را دارد. در اين بخش از شهر تحت هيچ شرايطي حق نداريد بوق بزنيد و الاجريمه خواهيد شد.
    
   7-كاستاريكا
در اين كشور اگر كسي حين رانندگي نوشيدني الكلي بنوشد و رانندگي كند، مشكلي برايش پيش نمي آيد، اما اگر تصادف كند و الكل خونش از حد مجاز بالاتر باشد، جريمه نقدي نمي شود، او يكراست به زندان مي رود.

دنيا مملو از قانون هاي عجيب و غريب است. از قانون هاي قديمي و کهنه که هنوز هم به‌روزرساني نشده اند تا قوانين لجستيکي در سراسر دنيا هستند قوانيني که بسيار عجيب به نظر مي رسند.
ما در اين مطلب چند نمونه از قوانين رانندگي عجيبب دنيا را برايتان نوشته ايم تا مثل ما از تعجب دهانتان باز بماند. به طور مثال، در کشور ويتنام اگر گواهي‌نامه رانندگي ويتنامي نداشته باشيد، ممکن است دستگير شويد و سه سال به زندان بيفتيد!

8-تايلند
راننده هاي زن يا مرد در تايلند حق ندارند بدون پيراهن در سطح شهر رانندگي کنند. فرقي هم نمي کند وسيله نقليه آنها سواري، کاميون، سه چرخه يا توک‌توک باشد.

9-فرانسه
در فرانسه رانندگان مجبور هستند در خودروي خود مانند شركت هاي بيمه دستگاه تشخيص مصرف نوشيدني الكلي داشته باشند.
 در کشور فرانسه قوانين راهنمايي و رانندگي، همه راننده ها را مجبور مي کند تا هميشه و در هر حالتي دستگاه دم‌سنج (دستگاهي که پليس با آن ميزان الکل خون راننده ها را اندازه مي گيرد) به همراه داشته باشند. اين دستگاه حدود 5 دلار آمريکا قيمت دارد و راننده هايي که آن را همراه ندارند 11 يورو يعني حدود 15 دلار آمريکا جريمه مي شوند.

10-روسيه
رانندگي با خودروي كثيف در حدي كه بتوانيد روي آن عكس كشيده يا مطلبي بنويسيد ممنوع است و بدون ترديد جريمه مي شويد. درضمن كسي حق ندارد خودرو اش را در ملاعام بشويد و بايد خودروي خود را به كارواش ببرد.
 قانون رانندگي کشور روسيه از همه عجيب تر است. اگر ماشين شما بيش از اندازه کثيف باشد به طوري که بتوان روي آن نقاشي کشيد يا چيزي نوشت، راننده دو هزار روبل (حدود 55 دلار آمريکا) جريمه خواهد شد. بعلاوه، شست‌وشوي اتومبيل با دست در ملا عام نيز غيرقانوني است زيرا براي محيط زيست مي تواند ضرر داشته باشد. راننده هاي روسي مجبور هستند ماشين خود را حتما به کارواش ببرند.
11-قبرس
وقتي در قبرس رانندگي مي كنيد توصيه مي شود يك كاغذ برداشته و روي آن غذا، نوشيدني و بوق بنويسيد و روي داشبورد بچسبانيد.
اين كار باعث مي شود فراموش نكنيد موقع رانندگي، خوردن و نوشيدن و بوق زدن ممنوع است.
بوق زدن نيز نه تنها نزديك بيمارستان ها بلكه در منطقه مسكوني نيز ممنوع است مگر اينكه يك مورد كاملاضروري پيش بيايد. (قابل توجه رانندگان عزيز تهراني كه كلادست شان از روي بوق برداشته نمي شود). علاوه بر اين اگر راننده با دست و صورتش براي ديگران شكلك هاي غيراخلاقي درآورد يا حتي دست خود را از خودرو بيرون آورد حتما جريمه خواهد شد و همچنين نيم ساعت قبل از غروب تا نيم ساعت بعد از طلوع خورشيد، چراغ هاي خودرو بايد روشن شو د.

 در قبرس اگر راننده با دست و صورتش شکلک غيراخلاقي در بياورد يا حتي اگر دست خود را از ماشين بيرون بياورد، حدود 25 تا 35 يورو جريمه نقدي خواهد شد. اين قانون براي اين وضع شده است تا راننده ها به دلايل مختلف و با بهانه و بي بهانه دست خود را از روي فرمان برندارند.

12-آفريقاي جنوبي
در آفريقاي جنوبي، اگر در جاده اي، چوپان و گله اي حضور داشته باشد حق تقدم با اوست. راننده بايد خودروي خود را متوقف كند تا چوپان گله خود را از ميان جاده عبور دهد، در غير اين صورت جريمه خواهد شد.
 در آفريقاي جنوبي اين چوپان ها هستند که در جاده فرمانروايي مي کنند. يعني در جاده آسفالته به جاي اينکه حق با راننده ماشين باشد، با چوپان و گله اوست. قانون اين کشور مي گويد اگر چوپان بخواهد راننده بايد ماشين را متوقف کند تا او گله اش را از ميان جاده عبور دهد. اگر راننده از اين قانون سرپيچي کند، 500 دلار آمريکا جريمه خواهد شد.

13-ژاپن
ژاپني ها در جهان به مودب بودن بسيار معروف هستند و اين مورد در قوانين راهنمايي و رانندگي شان نيز ديده مي شود. در اين كشور اگر هنگام عبور با ماشين، آب موجود در جاده روي عابر پياده پاشيده شود، راننده آن خودرو جريمه خواهد شد.
ادب و احترام فقط در رفتار و فرهنگ مردم ژاپن اهميت ندارد. حفظ ادب يکي از قوانين راهنمايي و رانندگي اين کشور آسيايي است. اگر هنگام عبور با ماشين، آب موجود در جاده روي عابر پياده پاشيده شود، راننده آن اتومبيل 60 دلار جريمه خواهد شد. اگر فردي در حال مستي رانندگي کند بايد چندهزار دلار جريمه پرداخت کند.

14-ايالت متحده آمريکا و کشور انگستان

در ايالت متحده آمريکا و کشور انگستان نيز قوانين رانندگي عجيب وجود دارد. اما قوانين انگليس ظالمانه تر از قوانين آمريکا است. در انگليس راننده ها در نتيجه خوردن ساندويچ يا سيب در حين رانندگي جريمه خواهند شد.

15-ايتاليا

 در برخي از کشورها همچون ايتاليا برخي از قوانين رانندگي به مناطق ويژه اي محدود مي شود. به طور مثال، در مانيلا طرح زوج و فرد دارند و راننده ها مي توانند بر اساس شماره آخر پلاک خودروي خود در اين منطقه تردد کنند. در غير اين صورت مجبور به پرداخت جريمه هستند. به طور مثال، پلاک هايي که به عدد يک يا 2 ختم مي شوند مي توانند بين ساعات 7 صبح تا 7 شب در روز دوشنبه در اين منطقه تردد داشته باشند.

16-امريكا
در امريكا نيز قانون هاي عجيب هست. در مونتانا حمل گوسفند در كاميون بدون حضور فردي به عنوان ناظر غيرقانوني است. در نوادا نيز حمل شتر در بزرگراه ها غير قانوني است. در برخي ايالت هاي امريكا وقتي در چهارراهي چراغ راهنمايي و رانندگي ندارد، حق تقدم با كسي است كه زودتر رسيده است. در واقع وقتي رانندگان به چهارراه مي رسند بايد كاملاتوقف كنند و بعد به حافظه شان فشار بياورند تا يادشان بيايد كه كدام يك زودتر رسيدند و سپس با رعايت حق تقدم عبور كنند.

در آمريکا نيز قانون هاي عجيب هست. در مونتانا حمل گوسفند در کاميون بدون حضور فردي به عنوان ناظر غير قانوني است. در نوادا نيز حمل شتر در بزرگراه ها غير قانوني است.


 

 

  • نویسنده : یزد فردا
  • منبع خبر : خبرگزاری فردا